De ce te sabotezi singur

Programele mentale negative

Buna, tuturor. M-am reapucat de scris… Azi iti voi scrie despre programele mentale negative cel mai des intalnite si cum poti sa le elimini.

1.Care sunt aceste programe mentale inconstiente care iti saboteaza deciziile?

1. Ma simt singur/ratacit.

2.Ma simt nevrednic.

3. Simt nevoia de aprobare.

4.Simt o stare de manie/resentiment.

5.Simt o stare de vinovatie/rusine.

6.Simt durere/tristete.

7.Ma simt respins/abandonat.

8.Simt ura/slabiciune.

9.Nu ma simt (consider) sufiecient de bun.

10.Ma simt coplesit.

11.Nu fac decat greseli./Le creez tuturor probleme.

12.Nu ma simt acceptat/Sunt inacceptabil.

13.Ma simt neajutorat/lipsit de speranta.

14.Nu imi gasesc locul in aceasta lume.Nu apartin acestei lumi.Nu mai doresc sa traiesc in aceasta lume. 15.Ma simt resemnat. Fiecare program central poate avea numeroase subprograme/sentimente derivate din el. In timp, acestea se amplifica si creeaza straturi succesive de negativitate in subconstientul nostru. Toate aceste straturi e necesar sa fie constientizate si neutralizate.

2.Cum pot fi schimbate aceste programe interne inconstiente care ne afecteaza viata? Cu ajutorul unui instrument (pe care eu personal l-am folosit si a avut efecte) numit „Scenariul” creat de terapeuta si scriitoarea Karol K. Truman, prin care sentimentele si gandurile sunt transformate.Unul dintre marile avantaje ale „Scenariului” este faptul ca nu este necesar sa cunosti sau sa iti reamintesti incidentele care au dus la aparitia acestor sentimente.

3. De unde este necesar sa incepem?

1. Sentimentele care te impiedica sa te placi pe tine insuti.

2.Sentimentele care te impiedica sa te iubesti pe tine insuti.

3. Sentimentele care te impiedica sa te accepti pe tine insuti.

4. Sentimentele care te impiedica sa ai incredere in tine insuti.

Scrii sau spui in fata oglinzii scenariul de mai jos: Draga spirit, te rog sa localizezi originea sentimentelor care ma impiedica sa ma plac sis a ma iubesc pe mine insami. De asemenea, te rog sa localizezi originea sentimentelor care ma impiedica sa ma accept si sa am incredere in mine insami. Triaza toate nivelele, straturile, zonele si aspectele fiintei mele, pentru a descoperi aceasta origine. Apoi analizeaza si rezolva sentimentele mele, astfel incat acestea sa se armonizeze din nou cu adevarul lui Dumnezeu. Triaza intregul meu trecut, pana la originile eternitatii, si tamaduieste toate incidentele si toate consecintele lor, care s-au datorat acestei origini a sentimentelor mele. Fa acest lucru in acord cu vointa lui Dumnezeu, pana cand ajungi in momentul prezent, si umple-ma cu lumina si cu adevarul divin, cu pacea si cu iubirea lui Dumnezeu, cu iertarea fata de mine insami pentru perceptiile mele incorecte, cu iertare pentru celelalte persoane, locuri, circumstante si evenimente care au contribuit la aparitia acestor sentimente. Intr-o stare de iertare si de iubire neconditionata, accept acum transformarea tuturor problemelor mele fizice, mentale, emotionale si spirituale, inclusiv a comportamentelor mele necorespunzatoare care s-au datorat acestei origini negative inregistrate in ADN-ul meu. Optez pentru a ma placea pe mine insami.Simt ca ma plac pe mine insami. Sunt iubire de sine. Optez pentru a ma iubi pe mine insami. Simt ca ma iubesc pe mine insami. Sunt iubire de sine. Imi acord permisiunea de a ma placea si de a ma iubi pe mine insami.Ma simt demna de aceasta iubire de sine.Optez pentru a avea incredere in mine insami. Eu sunt cae mai buan prietena a mea. Simt ca am incredere in mine insami si cred ca imi pot indeplini obiectivele, cu ajutorul lui Dumnezeu.Imi acord permisiunea de a reusi in toate demersurile mele. Iti multumesc tie, dragul meu spirit, pentru ca mi-ai venit in ajutor si pentru ca m-ai ajutat sa ating masura plenara a potentialului meu. Iti multumesc, Iti multumesc, Iti multumesc! Te iubesc si ma inchin in fata lui Dumnezeu, de la care vin toate binecuvantarile.”

Poti completa scenariul si pentru sentimentele care te impiedica sa te respecti pe tine insuti si sa iti validezi propriul sine.

Sa ne rugam la Dumnezeu sa ne ajute sa ne iubim propriul sine la fel de mult cum il iubeste El, astfel incat sa ne putem privi sinele prin ochii Lui. Obiectivul tau suprem sa fie iubirea si acceptarea neconditionata de sine, exact asa cum esti: o fiinta unica, cum nu a mai existat vreodata alta pe Pamant.

Sentimentele negative din interiorul tau pot fi transformate in sentimente pozitive care iti vor fi de folos in toate domeniile vietii tale.

Ce ai de facut ca sa iti schimbi programele interioare in baza carora functionezi si iei majoritatea deciziilor? Scrie sau spune in fata oglinzii scenariul de mai sus, timp de 21 de zile si iti garantez ca viata ta se va schimba.

Daca doresti sa aprofundezi scenariul te invit sa te inscrii intr-un program privat pe whatsapp care va incepe in data de 04.03.2020.

Iti multumesc. Maria Daniela Ioan

dav
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.