Cap. 5 Constientizarea si acceptarea situatiei de catre parinti

 

De ce este important ceea ce urmeaza sa iti prezint? Pentru ca iti voi oferi modalitati simple prin care sa gestionezi mai bine crizele de cuplu din timpul cresterii si educarii unui copil mic. Cine isi doreste sa se inteleaga mai bine cu partenerul de viata si in acesta perioada?

Ce contine concret acest minighid? Cateva  parghii prin care sa constientizezi motivul adevarat al discutiilor dintre parteneri si sa gasesti solutiile potrivite.

Cum poti beneficia de aceste informatii pretioase ? Primul pas este sa urmaresti blogul www.putereaiubirii.ro . In fiecare zi voi publica aici cate un capitol din minighid. Pasul numarul doi este sa vii la o sedinta de consiliere  individuala sau in grup.

Cum ar fi daca relatia ta de cuplu ar fi minunata si pasionala ca la inceput, chiar daca ai un copil mic de crescut acasa? Cum ar fi relatia ta cu sotul, daca ai invata din experienta si cunoasterea oferita de acest minighid? Ar fi fantastic sa va intelegeti ca doi indragostiti, din nou, nu-i asa?

Acum iti multumesc pentru atentie si te invit sa citesti capitolul numarul cinci al minighidului:

Cum sa ai o relatie frumoasa si in primii ani de viata ai copilului.

Cu drag,

Maria

    “Cateodata  este greu sa renunti la timpul tau liber, la obiceiurile tale zilnice, doar pentru a te ocupa de micutul copil care necesita atentie si iubire permanenta. Pe moment, poate nu ai chef sa te misti de colo colo si sa ii satisfaci micutului toate cererile sale… mai ales cand vii dupa-amiaza obosit de la serviciu si tot ceea ce iti doresti este sa mananci si sa lenevesti linistit cateva minute…

Cum sa iti vina mai usor sa accepti ca nu poti dispune de fiinta ta asa cum vrei? Si cum faci ca ambii parinti sa inteleaga si sa accepte momentele mai dificile din timpul cresterii unui copil? Copilul are anumite nevoi vitale care sunt necesare a fi satisfacute in primii ani de viata. In primii ani de viata se seteaza toate programele mentale care ii vor dirija intreaga viata. Adultul -parinte isi doreste sa ofere copilului sau ceea ce el nu a primit cand era mic. Ceea ce oferi altuia, iti oferi de fapt tie. Copilul a aparut pentru ca tu sa iti poti vindeca ranile tale din copilarie. Cand parintele adult se supara pentru nazbatiile pe care le face micutul, de fapt cel care reactioneaza nu este parintele adult ci copilul interior al parintelui, care, pe romaneste “se pune la mintea copilului mic”. Oferindu-i atentie copilului tau ii oferi atentie copilului tau interior.Stiu, adultul din tine are probleme mai importante de rezolvat nu sa stea si sa se joace cu cel mic.

Cu incredere, optimism si credinta totul se poate. Asa ca, ia chiar acum decizia de a crede ca este foarte usor sa cresti un copil mic si gandeste-te care sunt avantajele enorme de a fi mama sau tata. Practic, copilul este ca o floare pe care o cresti si o dezvolti. Floarea – copil are un suflet care are nevoie sa traiasca intr-un mediu plin de iubire, armonie si intelegere. Pentru asta, o mama este necesar sa isi dezvolte iubirea de care este capabila la maxim. Marele avantaj de a fi mama este dezvoltarea spirituala la superlativ.

    Si acum punem o alta intrebare: este mai usor sa accepti sa fii parinte stiind ca acest rol te ajuta sa devii un om mai bun, mai spiritual?

Constientizarea si acceptarea avantajelor uriase pe care ti le ofera rolul de parinte te ajuta sa cresti mai usor un copil mic.”

This entry was posted in Relatii. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.