Cap. 4 Motivul adevarat al discutiilor dintre parteneri

De ce este important ceea ce urmeaza sa iti prezint? Pentru ca iti voi oferi modalitati simple prin care sa gestionezi mai bine crizele de cuplu din timpul cresterii si educarii unui copil mic. Cine isi doreste sa se inteleaga mai bine cu partenerul de viata si in acesta perioada?

Ce contine concret acest minighid? Cateva  parghii prin care sa constientizezi motivul adevarat al discutiilor dintre parteneri si sa gasesti solutiile potrivite.

Cum poti beneficia de aceste informatii pretioase ? Primul pas este sa urmaresti blogul www.putereaiubirii.ro . In fiecare zi voi publica aici cate un capitol din minighid. Pasul numarul doi este sa vii la o sedinta de consiliere  individuala sau in grup.

Cum ar fi daca relatia ta de cuplu ar fi minunata si pasionala ca la inceput, chiar daca ai un copil mic de crescut acasa? Cum ar fi relatia ta cu sotul, daca ai invata din experienta si cunoasterea oferita de acest minighid? Ar fi fantastic sa va intelegeti ca doi indragostiti, din nou, nu-i asa?

Acum iti multumesc pentru atentie si te invit sa citesti capitolul numarul patru al minighidului:

Cum sa ai o relatie frumoasa si in primii ani de viata ai copilului.

Cu drag,

Maria

    “Hey! Misiune grea sa afli ce se ascunde in spatele discutiilor ivite intre parintii unui copil mic. Din start, vreau sa precizez ca nu copilul este de vina, in niciun caz. Copilul pana la 5 ani nu este constient de ceea ce este bine si rau, habar nu are el daca te superi tu pentru o boacana pe care o face poate, doar ca sa iti atraga atentia. Din propria experienta stiu ca, de obicei, partenerul reflecta starile tale interioare sau modul in care gandesti despre tine insuti. Astfel, anumite situatii de acasa sau de la serviciu pot activa anumite programe mentale implementate in copilarie, gen ca nu esti suficient de bun, nu poti face lucrul acesta sau mi-e frica de ceea ce este posibil sa se intample… Fara sa vrem, ies la suprafata anumite bagaje emotionale pe care le-am carat atata timp fara sa constientizam. Oricat de grea ar fi situatia in cadrul familiei, daca macar unul dintre parteneri este constient, nu intra in conflict. Pentru asta este nevoie de autocontrol, autoobservare. Este vital sa vorbesti cu tine in acele momente si sa te intrebi: Ce gandesc eu acum? Ce simt eu acum? Desi am vorbit cu mine in rarele momente delicate dintre mine si partenerul meu de viata, cu toate astea, cateodata, nu am vrut sa ma opresc si am continuat cu reprosurile si cu lupta mea pentru dreptate. Vroiam cu orice pret sa il fac sa sufere pentru ca m-a facut sa ma simt mica din nou…Am intrat in rolul victimei si imi plangeam singura de mila, convinsa fiind in acele momente ca partenerul meu de viata este foarte dur cu mine. Desi, intre noi fie vorba, partenerul meu de viata este atat de bland cu mine…Totul este conform perceptiei noastre. Este extraordinar daca unul dintre parteneri se abtine constient de la cearta in acele momente de tensiune si de nervi.

       Asadar, motivul real al neintelegerilor parintilor il reprezinta problemele de personalitate ale parintilor sau lupta pentru putere care se activeaza in conditii de stres si de nesomn.”

This entry was posted in Relatii. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.