Constientizari

Buna, draga cititor. Iertare pentru absenta. M-am hotarat sa ma reapuc de scris pentru linistea sufletului meu. O creatie intotdeauna te face fericit. Asa ca, astazi iti voi scrie cateva constientizari recente. Ma pricep cel mai bine la “a pune punctul pe i”.

In aceasta viata, prin aceasta calatorie pe Pamant, jucam mai multe roluri, trecem prin mai multe situatii, stari emotionale si alergam tot timpul dupa “ceva”. Este acel “gol” pe care il simtim direct in inima atunci cand suntem respinsi sau nu suntem apreciati asa cum ne dorim. Cred ca fiecare fiinta umana, femeie sau barbat isi doreste cu disperare sa i se acorde atentie. Aceasta atentie iti garanteaza faptul ca tu contezi, ca tu esti important pentru cineva. Esti o persoana valoroasa!

Toata lumea pornita pe calea spiritualitatii vorbeste despre puterea colosala a linistii care se afla in interiorul tau. Se stie despre necesitatea asigurarii acestei minuni divine. Dar, cati au simtit pe propria piele, fiorul imens al sentimentului de siguranta deplina pe care ti-l da aceasta stare interioara? De ce este atat de dorita aceasta liniste a mintii, a corpului si a inimii??Cum sa iti asculti inima cand prin capul tau trec tot felul de ganduri mai putin bune pentru linistea ta?

Am sa incep sa iti spun o mica poveste despre o fetita pe nume Monica, cu scopul de a intelege cum se tulbura aceasta liniste cu care te nasti, dar si cum poti sa o regasesti.

Cum a inceput viata pe pamant pentru Monica? Monica s-a nascut iarna intr-o familie modesta, tatal ei era laborator chimist si mama ei era tesatoare. Tatal ei provenea dintr-o familie cu multi copii, el fiind cel de al zecelea copil, cel mai rasfatat de catre parinti, frati si surori.

Mama Monicai s-a nascut la tara, intr-un satuc frumos, uitat de lume, plin de natura si peisaje divine. Pe mama ei o cheama Simona si Monica mai avea o sora mai mare pe care o chema Ileana.Tatal fetelor era un barbat inalt, frumos, cu ochii de un albastru senin ca cerul. Ce viata a dus Simona, mama Monicai cat a fost mica? A fost crescuta fara prea multa manifestare a iubirii materne, mama acesteia a fost rece. Nu i-a aratat iubirea prin vorbe sau gesturi fizice, ci, mai mult prin servicii. Spre desosebire de mama ei, Monica s-a nascut cu DA! in brate. s-a nascut cu programul ca “Totul se poate rezolva cu usurinta”, aceasta este starea ei de spirit de la nastere. Aceasta credinta oarba ca, intr-un fel sau altul, lucrurile se vor aseza spre binele ei si al celor implicati, face parte din structura ei interioara cu care a venit pe Pamant.Acest program, aceasta energie interioara iese la suprafata de cate ori este nevoie pentru a gasi drumul, calea potrivita, care o duce spre lumina interioara. Aceasta este regasirea de sine. Practic, Monica s-a nascut ca o lumina pura,inocenta, plina de iubire si delicatete.Iubirea ei este foarte blanda, pare a fi o energie firava, datorita acestei aparente slabiciuni, insa, din seva ei razbate forta spiritului, spiritul care straluceste si care invinge orice neputinta, orice boala, orice situatie dificila de viata….Cand a fost invatata Monica ca iubirea este o slabiciune si nu iti aduce nimic bun, decat suferinta, neplaceri si lacrimi?

Deocamdata,povestea se opreste aici.. Urmeaza continuarea intr-un viitor articol….

Pana atunci, constientizarea principala este ca, noi ne nastem linistiti , ca sa zic asa, insa, pe parcurs se intampla tot felul de situatii mai putin placute care ne tulbura sufletul. Depinde de noi insine daca lasam ca aceasta situatii sa ne defineasca sau ne rescriem constient o alta viata conform viselor noastre? O alta viata, in care meritam sa traim frumos, fericiti si linistiti?

Care este primul pas pe care il ai de facut?

Este sa crezi ca poti sa schimbi totul exact asa cum iti doresti si meriti. Crede ca viata ta poate sa fie altfel!!Crede ca linistea interioara este posibila!! Totul se poate obtine.

Al doilea pas este sa iti gasesti motivatia. Care este motivul pentru care merita efortul tau constant de a-ti gasi linistea atat de ravnita?

Cam atat pentru azi. Iti multumesc pentru atentie si rabdarea de a citi pana aici, si, daca ti-au placut constientizarile mele te rog frumos sa le transmiti mai depate printr-un like&share.Povestea va continua in articolul viitor.

O zi magica va doresc!

sdr

Maria Daniela Ioan

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.