Constientizare emotii

 

Buna ziua, fiinte infinite! Dupa cum v-am mai spus, principala mea preocupare este lucrul cu mintea mea. In continuare, va voi scrie constientizarile mele despre identificarea si detasarea de starile de vibratie joasa si despre acceptarea sinelui uman cu toate trairile acestuia.

Cercetarile stiintifice ne arata  ca mintea noastra ia zilnic peste zece mii de decizii inconstiente. Cum crezi ca se iau aceste decizii? Numai in functie de ceea ce avem “in cap”. Intotdeauna mintea ta, va lua deciziile inconstiente in acord cu sistemele mentale pe care le ai in functiune. Fiecare dintre aceste decizii, te poate apropia sau te poate indeparta de ceea ce vrei.”

Care este scopul? Daca mintea este de partea ta, nu mai ai nevoie de vointa sa te lupti cu ea, atunci poti sa rezolvi automat orice fel de probleme din viata ta.

Munca cu tine insuti este cea mai grea, dar iti aduce multe beneficii pe termen lung.

Am inteles mai bine celebrul dicton “ Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste Universul si zeii”. Initial, dintr-un orgoliu spiritual m-am raportat doar la latura divina a fiintei mele. M-am concentrat pe cunoasterea, intelegerea si cultivarea calitatilor care te ajuta sa faci fata schimbarilor  esentiale din viata. Insa, “nu poti cunoaste lumina pana nu cunosti intunericul”…Da, sunt o “floricica divina”, dar mai am si niste spini si niste buruieni de smuls (personalitatea omeneasca). Iar aceste “asa zise” buruieni ies la suprafata prin intermediul emotiilor negative pe care nu le putem controla. Ideal este sa poti sa iti obserrvi emotia, sa o controlezi si sa o folosesti in avantajul tau. Primul pas ar fi sa identifici lucrurile care iti declanseaza emotii negative puternice, cum ar fi furia, orgoliul, gelozia, invidia, frica, rusinea, vinovatia etc. De asemenea, este foarte important sa observi cum reactionezi cand ai aceste stari: fugi, ataci, te retragi din societate, iti abandonezi scopurile etc. Aceste emotii izvoresc din ganduri, iar aceste ganduri se afla in “biblioteca”, acel cumul de ganduri, trairi, experiente, principii despre toate domeniile vietii, care nu te definesc pe tine ca fiinta intreaga. Tu nu esti doar programele tale mentale, adica mintea, tu esti si energia care observa gandurile, emotiile si comportamentele tale cand se declanseaza anumite emotii. De aceea, cele doua intrebari: “ Ce gandesc eu acum? Si ce simt eu acum????”  te ajuta sa iesi mai usor din emotii.

Daca te cunosti foarte bine, stii cum reactionezi cand este vorba de anumite lucruri sensibile pentru tine. De exemplu, sanatatea copiilor, inteligenta ta, vampirismul energetic al altora persoane, manipularea prin vinovatie etc daca identifici programul mental care ruleaza si emotia care se desfasoara iti poti controla comportamentul mai usor. Atunci esti in observator si esti conectat cu sinele tau adevarat. Acest sine te accepta exact asa cum esti, te iubeste pentru ceea ce esti azi, acum, vede partile bune ale oamenilor, te conecteaza cu sentimentele tale profunde, cu intuitia ta, are incredere in tine totala, atunci stii exact ce ai de facut, fara nici cea mai mica ezitare sau urma de indoiala, ii simti existenta reala, ai rabdare, esti focusat, accepti cu usurinta diferentele, nu esti in competitie cu nimeni…Cu alte cuvinte, esti in prezent si totul este bine si se desfasoara spre binele tau suprem.

Asadar, este necesar sa identificam si emotiile de vibratie joasa, sa le constientizam si sa renuntam la ele, fara sa ne mai luptam cu ele. De exemplu, ti-e frica de anumiti oameni care ti-ar putea face rau…Cum? Prin atacuri verbale, tachinari inutile, barfa nefondata. Ce ai de facut ? Accepti aceasta emotie care nu iti place, nu mai ii opui rezistenta si ea se diminueaza de la sine…Intre timp, chiar daca simti frica, tu actioneaza , nu sta pe loc!! In plus, foloseste alte ganduri pentru a intra pe o vibratie mai inalta, chiar daca la inceput lucrurile nu merg atat de bine pe cum ai vrea. Cu timpul, realitatea va fi alta.

Eu cred cu tarie ca exista o putere  in univers care mentine pacea si armonia in ciuda obstacolelor de pe Pamant. Aceasta putere este guvernata de legea iubirii si a iertarii. Cele doua legi fundamentale pe care ar fi necesar sa le respectam pentru a trai frumos si sanatos.

Si tu poti sa fi constient cand te comporti urat cu tine, cu cei din jurul tau si sa te controlezi mai usor. Si tu poti sa te accepti in totalitate si sa te iubesti, atat partea umana cat si partea divina  din tine. Cel mai simplu ar fi sa te lasi condus de inima ta intuitiva care stie exact ce are de facut.

Cam atat am avut sa va spun!

O zi frumoasa! Va imbratisez!

 

Maria Daniela Ionescu

 

This entry was posted in Relatii. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.