Cititul si pozitia invingatorului

                Hey! Iaca sunt hotarata sa impart cu tine noile mele constientizari. Sambata trecuta am participat la un curs de citire rapida si constienta, organizat de minunata Georgiana Maria Gerea -www.invataeficient.com. Si, cum nimic nu este intamplator si pentru ca fiecare om este o veriga de aur in lantul binelui nostru, am reusit sa unesc niste puncte din viata mea, aparent fara nicio legatura. 

                Sa iti povestesc care sunt aceste puncte… Totul a inceput cand eu, urmand dorinta parintilor mei m-am inscris la facultatea de Drept in anul 1996. Aceasta era dorinta arzatoarea a tatalui meu ca eu sa devin judecatoare, avocata sau notar. Desi nu eram atrasa in mod special de aceasta facultate, imi placea de fapt mai mult istoria, decat facultatea de drept, am devenit studenta la Universitatea Nicolae Titulescu din Bucuresti, la zi, cu plata. Desi singura materie care mi-a placut cu adevarat a fost sociologia din anul I de facultate, am tras de mine ca sa invat la toate celelalte materii. Facultatea a fost un chin pentru mine, cei patru ani de zile au fost o tortura, un stres, pe care trebuia sa il duc pana la capat, ca sa nu sacrific munca, eforturile financiare si sperantele parintilor mei.

                Imi placea statutul de studenta la drept, eram plina de incredere si de marele vis ca eu am sa fac dreptate si am sa ii ajut pe cei nedreptatiti. Faceam naveta saptamanal acasa si vinerea de obicei nu mai aveam bani decat de bilete pentru tren, asta daca nu mergeam “cu nasu”. Am stat la patru gazde, in fiecare loc avand experiente diferite si conditii diferite de viata. A fost dificil sa locuiesc cu persoane cu care nu eram atat de familiara, insa m-am adaptat, nu am avut incotro.

                Si acum ajungem la punctul din trecut, care are legatura cu intrebarea pe care eu am pus-o la cursul de citire rapida si constienta: Cum facem cand avem o stare proasta, dar este necesar sa citim? “Coincidenta” a fost ca la acest curs au participat si doua studente la drept.. Intuitia mi-a zis: fii atenta, e un mesaj pentru tine. Eu m-am regasit mai mult intr-una dintre ele, care era entuziasmata la maxim de a invata bine, plina de curiozitate, de bucurie si de viata. Mai ales, era mandra de faptul ca este studenta la drept. In fine, revenind la mine, in ultimul an la facultatea de drept, inaintea examenului la cursul de procedura civila, primul meu prieten adevarat m-a parasit…iar eu trebuia sa citesc si sa invat, desi eram demoralizata total… In timpul examenului, m-am gandit “Eu nu am ce cauta aici”, in momentul acela corpul meu s-a blocat si nu am mai putut scrie cu mana dreapta, a trebuit sa scriu cu mana stanga. Asa am scris in ultimul an de facultate cu mana stanga, desi eu sunt dreptace de fel. Am reusit sa termin facultatea, am luat licenta, cu mari eforturi, prefacandu-ma ca merit sa fiu absolventa facultatii de drept, desi nu consideram ca merit, datorita experientei avute… Abia peste vreo zece ani am reusit sa ma autoconving ca sunt o femeie puternica si inteligenta si ca merit sa fiu iubita si pentru inteligenta mea. Cum? Citind si participand la diverse cursuri care erau valoroase pentru mine, nu pentru altii. Constientizarea am facut-o abia acum scriind aceste randuri.

                 Experienta aceea dureroasa de viata m-a facut sa imi doresc sa inteleg cum sa pot citi si invata constient, trecand peste orice stare emotionala trista, doar de dragul si de placerea maxima de a citi in orice conditii informatii dragi sufletului meu. Atunci, nu am realizat cat de mult imi place sa invat si cat de vinovata m-am simtit pentru ca nu puteam sa fiu la capacitatea mea maxima de studiu… Acum, am aflat cum sa fiu mai puternica in situatii dificile de viata si cum sa imi indeplinesc aceasta iubire pentru cunoastere, cunoastere care m-a salvat mai tarziu. Da, ma declar studenta si absolventa a vietii. Da, vreau sa citesc si sa invat cat traiesc si sa aplic cele invatate spre folosul meu si al acelor persoane care au nevoie de informatiile transmise de mine. Concret, viata m-a obligat sa citesc ca sa ma cunosc mai bine, sa ma inteleg mai bine si sa ma ajut singura de cate ori am nevoie. Si tu te poti ajuta citind un articol, o carte, care iti vor revela exact solutiile potrivite pentru tine.

                Imi pare bine ca mi-am urmat intuitia si am scris acest articol despre cum s-au unit punctele din viata mea care au legatura cu cititul chiar daca ai o stare emotionala nasoala.

                Imi doresc din inima ca acest articol sa fie citit de persoanele care au nevoie.

                Cu iubire si recunostinta infinita pentru carti si oamenii care le-au scris,

                Maria

This entry was posted in Dezvoltare spirituala. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.