Spune-ti: prezentul este minunat!

Bunaaaaa! Ce mai faci? Eu m-am intors dintr-o minivacanta la Busteni, orasul meu de suflet. A fost minunat! M-am intors plina de bucurie pentru ca am fost mai aproape de natura, de munti… De ceva vreme, caut un motiv serios pentru a fi si mai productiva. Si, intr-o dimineata, am citit la Andy Szekely urmatoarea idee: Foloseste-ti banii pe experiente! Mi s-a parut o idee extraordinara. Pentru mine este o motivatie puternica pentru a iesi din zona de confort, pe care este necesar sa o cultiv zilnic.

E greu, sa tragi de tine mereu cand in jurul tau oamenii se complac in “apele in care sunt”…si cand si tu ai obosit pe drumul dezvoltarii personale. Iar, de lucru si iar de lucru, cateodata iti vine sa zici gata: ma opresc aici! Nu mai pot sa muncesc atata!? De ce sa faci atatea eforturi supraomenesti sa te dezvolti, cand, oricum orice ai face, tot nu esti multumit de rezultatul obtinut. Traim intr-o lume in care majoritatea oamenilor nu sunt multumiti de nimic . Chiar daca viata lor este excelenta in comparatie chiar cu propria viata din trecut sau a altora, cu toate astea, pentru ca 10% nu este asa cum vor ei, pun eticheta ca lucrurile sunt naspa. Sunt suparat, lucrurile nu imi ies cum vreau… Fratilor!!!!!! Atata timp cand suntem in viata langa cei pe care ii iubim enorm, TOTUL este perfect.

Asa ca, primul pas spre evolutie, este sa accepti prezentul exact asa cum este el, si cu bune si cu mai putin bune. El exista pentru ca tu l-ai creat. Insa, acum, chiar acum, in aceasta clipa tu iti poti crea un alt prezent. Prezentul pe care ti-l doresti cu atata dor de frumos, bine, liniste si fericire profunda in viata ta. Cu totii tanjim dupa acelasi lucru: sa fim fericiti deplin!! Insa, pentru a crea dorintele tale arzatoare ai nevoie sa iesi din “biblioteca”, cum spune o indragita psihoterapeuta, sa iesi din programele negative din mintea ta, dupa care ai creat in trecut. Cum iesi de acolo? Simplu! Intreaba-te :

1.Ce gandesc eu acum? De exemplu, sa zicem, gandesc ca m-am blocat la un anumit nivel de intelegere a lucrurilor, mi-este greu sa fac alegerea potrivita si sa merg pana la capat pana obtin acel singur lucru; si, daca nu aleg corect si daca muncesc in zadar, ce vor spune ceilalti despre mine…etc?

  1. Ce simt eu acum? Simt, sa zicem, ca, lucrurile nu sunt atat de negre precum le vad eu, sa zicem, ca, este lupta finala cu ultimele programe negative neinlocuite. Simt ca pot sa creez din nou o alta viata, simt ca mai este timp pentru toate. De ce sa ma grabesc? Cine ma grabeste? Unde alerg? Dar de ce sa alerg?

Asa, ca, sa recapitulam ceea ce ti-am scris: un alt motiv pentru “a-ti misca fundul” este sa te gandesti ca muncesti pentru a-ti crea experiente minunate langa cei dragi; invata sa te concentrezi pe partea plina a vietii: tu esti si persoanele pe care le iubesti mult sunteti in viata, restul e bonus..; accepta prezentul exact asa cum este el acum, spune-ti: prezentul este minunat, chiar daca in sinea ta iti vine sa urli de nemultumire…cu timpul, prezentul chiar va fi minunat; pentru a-ti crea un alt prezent este necesar sa iti observi programele mentale (”biblioteca veche”)  care te saboteaza, punandu-ti cele doua intrebari: ce gandesc eu acum si ce simt eu acum. Raspunsul il vei primi de la sinele tau adevarat, care, instant, te linisteste si te ajuta sa crezi ca poti sa creezi din nou exact ceea ce vrei tu cel mai mult si cel mai mult… Este foarte important sa alegi cand esti linistit, nu te grabi sa alegi cand nu esti in apele tale, cand esti agitat…

Iti doresc sa ai o zi linistita!!

Cu mult drag,

Maria

 

This entry was posted in Dezvoltare spirituala. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.