Suflet de mama

                Buna, dragi mamici!

                Azi este o zi splendida de primavara. Ne bucuram cu totii de Martisor! Este o zi in care sufletul fiecarei femei vibreaza de bucurie si de speranta. Este o zi plina de viata!!

                In  sufletul oricarei mame se afla un suflet de razboinic. Cea mai mare putere a unei mame este instinctul matern. Cea mai mare slabiciune a unei mame este acelasi instinct de mama.

                Cata putere exista in sufletul unei femei-mama? Cata putere exista in mintea unei femei-mama? Se stie ca femeia este conectata cu tot ceea ce o inconjoara. Ea simte totul: emotii, durere, bucurie, speranta, neliniste, frici, pericol, optimism, incredere, adevar, respect, iubire, onestitate, falsitate etc  

                O  femeie-mama simte totul cu o intensitate fara margini. Constientizeaza pas cu pas, mediul inconjurator in care traieste puiul sau puii ei.. De asemenea, simte mediul in care ea lucreaza si mediul familiei ei… Ea insasi simte si traieste propriile ei sentimente si emotii. Cata putere sa ai sa te stapanesti si sa te controlezi in conditiile de mai sus? Sa fii conectat cu toate, si cu toate astea in cap, sa reusesti ca un adevarat razboinic, sa te concentrezi pe un singur lucru, la maxim, cu toata fiinta ta in prezent. Sa imbini cu gratie puterea ta feminina cu puterea ta masculina, care sare la lupta pentru apararea copiilor sai? Cata intelepciune si tarie de sine sa ai, ca  sa poti jongla cu toate in acealasi timp? Sa te ocupi si de tine ca femeie, atat personal cat si profesional; sa ai o relatie minunata si cu partenerul de viata si sa ai timp de calitate si cu copiii tai.

                Draga, femeie!!! Tu poti sa faci toate de mai sus cu usurinta, pentru ca Dumnezeu te-a inzestrat cu resurse speciale, unice care te ajuta la momentul potrivit. Habar nu ai cate puteri interioare ai, pana cand viata nu te obliga sa le scoti la iveala. Nu este usor sa cresti si sa educi un copil zilele astea. Cu tot respectul, nicio o mama nu este perfecta. Nici eu nu sunt. Insa, zi de zi, fac tot posibilul sa fiu mai buna, sa gestionez mai bine diverse situatii. Pe acest drum, al parentingului, fac greseli si mi le asum pentru ca vreau sa fiu eu insami, cu bune si cu rele. Refuz sa ii fac copilului toate poftele de dragul de a nu il pierde. Eu nu imi cumpar copilul cu dulciuri si catelusi. Eu castig dragostea copilului iubind-o neconditionat si invatand-o niste valori, care acum nu mai sunt la moda: cinste, curaj, demnitate, respect, adevar etc, fiind eu insami. Eu ma gandesc la binele lui pe termen lung si nu o sa ma prefac ca mi-e drag cand nu imi e, chiar daca il voi intelege si voi sta langa el pana in panzele albe…Asta nu inseamna ca nu il iubesc cand ii spun unde a gresit… Copiii mei ma iubesc pentru ceea  ce sunt eu. Asa cum sunt eu, pentru ceea ce fac, simt si traiesc zi de zi langa ei. Copiii mei m-au ales sa le fiu mama pentru ca stiu cine sunt si ce pot sa ii invat pe drumul vietii lor.

                Noi, mamicile vrem sa fim gardienii acestor copii minunati, vrem sa facem noi lucrurile in locul lor, insa uitam ca fiecare copil are capacitatea extraordinara de a se descurca. Asa se va cali si asa isi va crea noi retele neuronale, experimentand singur. Sunt multe de spus aici…

                Revenind la femei.. Doamna draga, tu esti o minune pe pamant. Ai puteri nebanuite, fa-ti timp si pentru tine. Fii in armonie cu tine si concentreaza-te pe rand pentru rezolvarea oricarei eventuale probleme din viata ta. Conecteaza-te si cu spiritul tau, care te va ajuta sa te detasezi si sa te stapanesti. Dumnezeu este de partea ta!! Crede asta cu toata fiinta ta! Fii un razboinic pacifist!

Eu cred ca poti!! Si eu pot!!

Sa ai o primavara in armonie cu tine insati!!

Cu mare drag,

Maria   

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.