Arunca povara

 

Buna, dragilor! Azi m-am hotarat sa scriu un articol pentru voi. Si, despre ce sa vorbim?  Despre „aruncarea poverii”  Domnului nostru Isus Hristos. Adica? Sa zicem ca ai anumite griji legate de o anumita persoana, cum ar fi partenerul de viata. Sa zicem ca nu iti place cum se comporta cu tine si cu copiii tai. Ti-a ajuns pana peste cap atitudinea lui de „barbat necioplit”. Ce poti face? Cum sa rezolvi aceasta situatie de viata?

Hai sa vedem ce reprezinta „aceasta povara”. Povara este chiar omul din viata ta, cu care te vezi obligat sa convietuiesti. Modul lui de a fi te scoate din sarite. Iti vorbeste urat, te jigneste, nu este multumit de nimic din ceea ce faci tu. Nimic nu ii mai place, nici mancarea pe care o faci, nici felul in care vorbesti, nici imbracamintea ta….. Tot ceea ce faci este gresit. De apropiere fizica reusita, cat de cat, nici nu mai poate fi vorba…

De obicei, „povara” este „celalalt”, nu conteaza, barbat sau femeie. Delicata situatia nu-i asa? … Nu intru in mai multe detalii pentru ca sunt convinsa ca sunt multe aspecte deranjante despre care putem vorbi… Nu asta este scopul meu. Scopul meu este sa te fac sa constientizezi „luminita din tine”, sa incepi sa crezi cu adevarat ca lucrurile se pot schimba daca vrei cu adevarat. Totul este posibil, chiar si cea mai nasoala situatie de viata se poate transforma, prin tine. Tu esti cel care schimba situatia, nu partenerul. Nu mai astepta de la celalalt ceea ce nu isi poate oferi singur… De obicei, femeile se trezesc inaintea barbatilor. De ce? Intuitia le spune ca ceva nu este in regula si ca este necesara o schimbare. De ce? Pentru ca ele au mai multe ganduri si vorbesc mai mult. Si, normal, subiectul principal preferat este familia. In special, o mama se gandeste la viitorul copiilor sai. Isi doreste cu toata inima sa stie ca ei sunt bine si ca traiesc si vor trai o viata minunata, in care sa se bucure de tot ceea ce este mai bun si frumos. Da!! Principala motivatie a unei mame sunt copii sai. Dragostea materna este colosala…. este de nestavilit. Sa nu te pui niciodata cu o mama care isi apara „puii”. Se va mobiliza rapid, (chiar daca sufletul ei tipa de durere si chiar daca nu este pregatita)  isi va aduna toate resursele pentru a le oferi o alta viata. Viata pe care ea si-a dorit-o de cand era mica. O viata in care fiecare comunica frumos, fara jigniri, fara critici, fara discutii. O viata plina de armonie, fericire, sanatate, iubire si bogatie. Toate astea nu vin din exterior, de la celalalt. Nu poti cere de unde nu este. Si unde poate gasi o mama o viata implinita pentru ea si copii sai??? De unde poate sa obtina armonia? Cine o poate ajuta sa gaseasca multumirea sufleteasca de care cu totii avem atata nevoie?? Cine? Cum?

Florence Scovel Shinn scrie asa: „ In Psalmul 54 se spune: arunca spre Domnul grija ta si El te va hrani ”. Numeroase pasaje din Biblie afirma ca lupta este a Lui Dumnezeu, nu a omului, si ca omul trebuie intotdeauna sa stea linistit si sa astepte Mantuirea de la Dumnezeu. Aceasta arata ca in supraconstient (adica in Hristosul din noi) se da o lupta pentru ca omul sa fie eliberat de povara sa.”

Asadar, dragilor, nu va luptati cu omul de langa voi. O stare potrivnica si ganduri negative fata de el nu o sa amelioreze situatia tensionata din familie. In momentul in care doua persoane se cearta, ambele au vibratia scazuta, sunt pline de emotii negative, pe care nu le pot controla si nu vor gasi o cale de rezolvare benefica tuturor. Macar unul dintre ei sa fie constient de ceea ce se intampla. Cum? Intrebandu-se: Ce gandesc eu acum? Ce simt eu acum?  Daca iti raspunzi sincer, vei constientiza ce se intampla. Si, ajutorul de unde sa vina? Tot de la tine. Ce vei face? Il rogi pe Isus Hristos sa iti ia „povara”. Iti imaginezi ca o (persoana, situatia) impachetezi frumos intr-o cutiuta sub forma de inima” si i-o trimiti Lui. Il rogi pe Dumnezeu sa rezolve cum stie el mai bine comportamentul persoanei si situatia creata. Sa nu te gandesti ca o trimiti pe lumea cealalta, daca o trimiti la Dumnezeu. Persoana trimisa va trai bine mersi in continuare, numai ca, ceva se va schimba la ea.

Cam atat pentru azi, dragilor. Cand aveti probleme, neintelegeri cu partenerul, colegii, socrii etc rugati-l pe Domnul Isus Hristos „sa se ocupe de ei” ( in sensul bun) si veti vedea ca lucrurile se vor rezolva asa cum este mai bine, pentru toata lumea implicata.

Eu va multumesc pentru atentia acordata si va doresc armonie in viata.

O zi minunata,

 

Maria Daniela Ionescu

 

This entry was posted in Relatii. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.