Asteptarile celor doi parinti vizavi de cresterea copilului

 De ce este important ceea ce urmeaza sa iti prezint? Pentru ca iti voi oferi modalitati simple prin care sa gestionezi mai bine crizele de cuplu din timpul cresterii si educarii unui copil mic. Cine isi doreste sa se inteleaga mai bine cu partenerul de viata si in acesta perioada?

Ce contine concret acest minighid? Cateva  parghii prin care sa constientizezi motivul adevarat al discutiilor dintre parteneri si sa gasesti solutiile potrivite.

Cum poti beneficia de aceste informatii pretioase ? Primul pas este sa urmaresti blogul www.putereaiubirii.ro . In fiecare zi voi publica aici cate un capitol din minighid. Pasul numarul doi este sa vii la o sedinta de consiliere  individuala sau in grup.

Cum ar fi daca relatia ta de cuplu ar fi minunata si pasionala ca la inceput, chiar daca ai un copil mic de crescut acasa? Cum ar fi relatia ta cu sotul, daca ai invata din experienta si cunoasterea oferita de acest minighid? Ar fi fantastic sa va intelegeti ca doi indragostiti, din nou, nu-i asa?

Acum iti multumesc pentru atentie si te invit sa citesti capitolul numarul trei al minighidului:

Cum sa ai o relatie frumoasa si in primii ani de viata ai copilului.

Cu drag,

Maria

“In primul rand, ce implica cresterea unui copil. Hai sa vedem impreuna:

  1. Comportamentul parintilor este un element esential in educatia copilului. Felul in care vorbesti, razi, cum te comporti in familie, in societate este copiat de copilul tau.
  2. Educatia data copilului este necesar sa se bazeze pe autenticitate si sa fie cat mai simpla.
  3. E bine ca fiecare parinte sa se gandeasca cum ar vrea sa fie copilul lui. Eu de exemplu, imi doresc ca, copiii mei sa se simta iubiti si incurajati. De asemenea, mi-ar placea sa fie inteligenti emotional si spiritual.
  4. Pentru a descoperi oamenii din jurul lor, copiii au nevoie de libertate. Insa, e bine ca parinte sa stii unde este, ce face si cu cine.

5.Pentru a fi un parinte bun ai nevoie de educatie si de informare organizata.    Pentru asta este nevoie sa citesti carti care au ca subiect parintii buni. Este bine sa stii cum sa il directionezi zilnic mental si spiritual, cum sa ii acorzi timp de discutie, cum sa il accepti si sa-l iubesti neconditionat; cum sa ii acorzi zilnic doze de afectiune si ingaduinta. Este foarte bine sa ai speranta ca, copiii tai vor face cum e mai bine. Una peste alta este nevoie si de disciplina adecvata.

  1. Sa iti manifesti bucuria de a-l ajuta cand iti cere ajutorul.

7.Cea mai buna recompensa pentru rezultatele muncii sale este sa ii apreciezi autenticitatea, efortul si metodele folosite.

8.Un copil are nevoie sa stie ca este o persoana importanta.

  1. Nu este necesar ca parintele sa isi sacrifice fericirea de dragul copilului.

10.Nu-i poti preda copilului tau fericirea, dar il poti educa in asa fel incat sa fie fericit.

Iata, cata lucruri are de facut un parinte. Ai responsabilitatea sa iti corectezi propriul comportament pentru a fi un bun exemplu pentru copiii tai. Sa iti faci timp sa te gandesti ce fel de oameni ai vrea sa devina copiii tai. Sa lasi copilul sa experimenteze, dar in acelasi timp sa stii mereu unde este si cu cine este. Sa te educi pentru rolul de parinte citind carti, articole, participand la diverse cursuri. Sa il iubesti, sa il accepti asa cum este si sa il ierti mereu….

Cati parinti se gandesc la toate lucrurile acestea inainte?? Tu te-ai gandit? Nu prea, nu-i asa? Sa nu mai vorbim despre reducerea timpului liber si a altor distractii personale… Asa ca, asteptarile unui viitor parinte ar putea fi cam neexistente, pur si simplu este posibil sa hotaresti ca vrei un copil si ce se va intampla , va urma… Sau te poti gandi ca vei primi ajutor de la bunici, rude..etc si te bazezi pe sprijinul acestora…Gresit. Cand copilul este bolnavior si plange noaptea sunt doar parintii cu el… Ce sa mai? Una peste alta este usor sa faci copilul, dar cresterea acestuia cere multa rabdare si evolutie permanenta.      Asteptarile parintilor vizavi de cresterea copilului se pot modifica in bine, pe parcurs, cu credinta, iubire si intelegere reciproca. Parintii isi vor asuma constient impreuna rolul pe care l-au ales de comun acord.”

This entry was posted in Relatii. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.