Cum atragi valoare in viata ta

oglinda

Buna, m-am tot gandit despre ce sa iti mai scriu. Si uite asa mi-a atras atentia un citat dragut de pe facebook care spune cam asa:  ” Tot ceea ce ti se intampla este o oglindire a ceea ce crezi despre tine. Atragem cat credem ca valoram.” Iyanla Vanzant

Sa facem un mic exercitiu concret. De exemplu, azi ce ai gandit despre tine? Ti-ai facut cumva o mica analiza de genul ca “ as vrea sa fac nu stiu ce, dar nu stiu daca sunt in stare, daca sunt capabil si daca merit”? Fii sincer!

Imi vine sa rad! De ce? Pentru ca zilele trecute mi-am notat o idee stralucitoare, de fapt o intrebare stralucitoare care suna cam asa: ”Care este cel mai mic lucru pe care il pot face azi ca sa preiau controlul asupra mea?

Raspunsul la aceasta intrebare este primul pas pe care e necesar sa il faci pentru a inceta sa mai gandesti mai putin bine despre tine si despre valoarea ta.

Este atat de usor si la indemana oricui; pur si simplu sa constientizezi, sa iti dai seama ca felul in care vorbesti in mintea ta cu tine despre tine, atrage situatiile sau persoanele care au aceeasi parere despre tine. Ce fac aceste persoane? Iti spun exact ce gandesti chiar tu despre tine.

Urmeaza sa spui ceva de genul: “Stii eu intotdeauna am gandit mai putin bine despre mine, de cand ma stiu. Gandindu-ma acum in mod special la modul negativ in care vorbesc eu cu mine despre mine, realizez ca fac acest lucru inca de cand eram mic”.

Si acum te intreb eu! Oare cum ai ajuns sa crezi in mintea ta ca esti mai putin bun la unele lucruri sau decat altii? Cine a zis ca esti mai putin capabil sau ca nu meriti anumite lucruri?

Cea mai simpla cale de a intelege este sa cauti definitia cuvantului! Hai sa vedem ce spune dex-ul despre cuvantul “capabil” si despre cuvantul “a merita”. Bun.

Sa incepem cu adjectivul : capabil adj. 1. înzestrat; destoinic; valoros, apt, potrivit, în stare de a face ceva . Asadar, o persoana capabila este o persoana valoroasa, care in dotare calitati deosebite si este potrivita pentru a face anumite lucruri.

Continuam cu verbul “a meritavb. I. tr. = A i se cuveni, a fi vrednic de ceva. A avea calittati, merite care îndreptatesc stima, pretuirea cuiva.” Deci, conform definitiei din dex, o persoana care merita, este cineva care are dreptul la ceva datorita calitatilor pe care le are. Datorita acestor calitati persoanei respective i se acorda apreciere si respect. Bun, pana aici. Te-ai intrebat vreodata care sunt calitatile tale pentru care meriti sa fi respectat?

Tu esti unic pe lumea aceasta si te-ai nascut cu un dar unic! Ai in dotare din nastere anumite abilitati, care te fac omul potrivit pentru a face anumite activitati! Acest dar este centrul fiintei tale, este diamantul din interiorul tau care te face sa stralucesti!

Este timpul sa te cunosti mai bine! Este timpul sa afli care sunt abilitatile tale innascute pentru care meriti sa fii apreciat, si pentru care e normal sa crezi tu insuti ca esti o valoare si ca ai ceva de oferit lumii in care traiesti!

Chiar azi am citit ca nu conteaza ce ai crezut in trecut despre tine, conteaza ceea ce crezi acum in clipa aceasta despre tine! Este important ca acum in clipa aceasta sa constientizezi ca esti o valoare! Daca tu insuti realizezi si intelegi ca esti o valoare, ca esti vrednic de a te bucura de tot ce este mai bun pe lumea aceasta, atunci si oamenii care apar in viata ta, te apreciaza la adevarata ta valoare!

Tu stabilesti ce meriti, nu cei din jurul tau! Tu poti sa crezi ca meriti sa atragi in viata ta abundenta din toate punctele de vedere! Cat crezi tu in tine atat cred si ceilalti despre tine! Asa ca incepi chiar acum sa crezi in calitatile tale unice! Crede in darul tau primit de la Dumnezeu si daruieste-l spre folosul tau si al celorlalti, fara conditii, cu inima deschisa! Iar si iar imbraca in iubire credinta despre valoarea ta si atunci darul tau va incepe sa se mareasca pentru a-ti indeplini cu succes vocatia!

Pe scurt, azi am constientizat impreuna ca felul in care gandim noi insine despre noi, respectiv despre valoarea noastra, potentialul nostru interior se transmite si celorlalti. Daca gandesti despre tine ca esti o persoana capabila, competenta de a indeplini profesionist anumite lucruri si ceilalti cred acelasi lucru despre tine. Daca consideri ca nu esti bun la anumite lucruri si ca nu meriti sa fi apreciat pentru calitatile tale, nici ceilalti nu o vor face!

Ia chiar acum decizia de a te considera vrednic si pretios! Uita-te in oglinda la tine si stabileste in fata ei ca tu esti singurul care stabileste cu adevarat care este valoarea ta adevarata! Daca tu crezi ca esti valoros si ceilalti vor crede acelasi lucru despre tine. Cauta partile bune din tine si constientizeaza ca pentru ele meriti tot ce este mai bun pe lume! Meriti sa te respecti pentru resursele interioare pe care le-ai primit inca de cand ai venit pe lumea acestea! Pe langa abilitatile unice, speciale pe care le are fiecare individ in parte, toti meritam iubire si respect pentru calitatea comuna tuturor fiintele de pe pamant: Suntem cu totii copiii Lui Dumnezeu!

Cam atat. Multumesc ca ai citit articolul si sunt convinsa ca acum ai inteles care este valoarea ta reala, cine este “expertul” care ti-a stabilit-o si cine poate cu adevarat sa faca cunoscuta valoarea ta.

Iti doresc sa iti cunosti abilitatile pretioase si sa le folosesti pentru binele tau suprem si al celorlalti!

Daca ai facut “click” te rog frumos transmite mesajul mai departe: like&share!

Cu drag si respect,

Maria

PS: “Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste intregul Univers, cu energiile si fortele sale ascunse” – frontispiciul din Delphi

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.