Cat de usor ierti?

cat_hug[1]Azi am sa iti spun povestea unei prietene. Ea locuieste impreuna cu prietenul ei. Cei doi se iubesc si se inteleg foarte bine, se completeaza reciproc unul pe celalalt in orice imprejurare, se inteleg din priviri si exista o chimie speciala intre cei doi. Cu toate acestea chiar in aceasta situatie fericita, cand intre doua persoane care se iubesc exista o compatibilitate atat de mare, pot aparea mici neintelegeri cateodata. Ce s-a intamplat? Prietena mea s-a suparat pe prietenul ei pentru ca la o simpla intrebare pe care ea i-a pus-o lui, el a reactionat altfel decat se astepta ea si s-a suparat pe el. Imediat atitudinea ei s-a schimbat fata de prietenul ei, nu i-a mai vorbit cu atentie si dragoste ca de obicei, iar el bineinteles vazand schimbarea acesteia a reactionat la fel fata de ea, fara sa insiste sa discute cu ea despre ce s-a intamplat.

Si eu am fost candva intr-o situatie asemanatoare si ma intrebam atunci de ce reactionez asa de dur fata de persoana pe care o iubesc, pentru un simplu fleac? Am sa iti spun cum am procedat. Este simplu si tu poti sa depasesti astfel de momente.

In primul rand e bine sa te intrebi: Este bine sa fiu suparata pe prietenul meu si sa nu il pot ierta pentru ceva atat de insignifiant? Ce reprezinta aceasta atitudine agresiva fata de persoana pe care o iubesc?

Eu mi-am dat seama ca de fapt reactionand negativ fata de persoana pe care o iubesc, eu de fapt ma autopedepsesc pe mine insami si nu rezolv situatia in acest fel. Neiertarea unei persoane este autopedepsire si amaraciunea supararii te incarca de energie negativa. Am mai inteles ca daca il iert asta nu inseamna ca am fost de acord cu ceea ce a facut, ci ca pur si simplu inteleg ca nu conteaza cine are dreptate sau nu, mai importanta este evolutia sufletului si fericirea noastra. Daca prietena mea l-ar fi inteles, iertandu-l rapid pe prietenul sau, ea isi depasea limitele si crestea spiritual. Dar de ce nu a fost posibil acest lucru? Pentru ca un om care trateaza urat pe un altul, a fost la randul lui tratat abuziv cand era copil. Nu este bine sa te razbuni pe altcineva pentru ceva ce ti s-a intamplat in trecut. Oricum reactia ta se intoarce mereu impotriva ta.

Al doilea pas este sa te intrebi: Eu nu pot sa il iert pe prietenul meu sau de fapt nu pot sa ma iert pe mine insami pentru reactia mea?

Din propria experienta pot sa iti spun ca pe o scara de 1 la 10, este foarte usor sa ii ierti pe altii, dar cel mai greu este sa te ierti pe tine insati. Este spre binele tau suprem sa uiti repede lucrurile mai putin bune pe care le-ai facut, din trecutul indepartat sau apropiat si sa te iubesti pe tine insati la maxim  in momentul prezent. Fa-ti o declaratie de iubire chiar acum si iarta-te pentru toate chestiile pe care tu consideri ca le-ai facut gresit, chiar si pentru cele mai mici greseli. Asa cum poti sa ii intelegi pe altii, asa sa te intelegi si pe tine. Si ce daca faci lucrurile mai putin bine cateodata? De asta am venit pe pamant sa invatam, ca altfel nu mai eram pe aici. Daca te pedepsesti singura, ceilalti nu or sa te iubeasca mai mult. De aceea trateaza-te frumos pe tine insati si ceilalti vor face fa fel. Cere mai intai de la tine ceea ce ceri de la altii! Asadar fii mai intelegatoare cu tine insati si atunci si ceilalti din jurul tau vor face la fel. Nu te speria daca nu iti iese mereu, nu conteaza, repetand reusesti si astfel iti vindeci partea emotionala sensibila.

Atentie nu astepta ca cineva sa iti ceara iertare ca sa te simti mai bine si sa depasesti starea aceea de iritare, ar fi mai bine sa iti ceri tu mai intai iertare fata de tine insati pentru ca te-ai autoranit reactionand negativ. Starea ta spirituala depinde doar de tine si creste fara a fi conditionata de altcineva. Esti puternica iertand si nu exista ideea ca tu ai dreptate si celalalt greseste, nu are importanta, nimeni nu greseste.

Al treilea lucru foarte important este sa intelegi ca atunci cand cineva reactioneaza  negativ sau mai putin dragut decat te-ai astepta,  inainte sa te superi, ar fi bine sa te gandesti ca poate aceea fiinta a vazut la parintii ei niste comportamente asemanatoare si el se comporta la fel fara sa isi dea seama. Parintii nostrii ne-au crescut asa cum au fost crescuti si ei de parintii lor, si atat au stiut ei mai bine sa ne educe la momentul respectiv.

Deschide-ti inima si umpleti-o de iubire fata de tine insati! Cu totii facem ce stim mai bine la momentul respectiv, acest lucru este valabil si pentru mine si pentru tine. Tu te-ai suparat vreodata pe sotul sau prietenul tau pentru niste fleacuri? Daca da, scrie-ne si noua si spune-ne ce ai facut tu ca sa treci peste acea situatie!!

Daca nu atunci, te rog frumos da si tu un like sau share, poate sunt femei care au nevoie sa se inteleaga mai bine cand se afla in situatia de mai sus! Eu oricum iti multumesc pentru intelegere si te imbratisez,

Maria

 

This entry was posted in Relatii. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.