Ganduri …ganduri

Buna! Sa continuam intrebarile . Simti nevoia sa cumperi lucruri ca sa te simti mai bine? Crezi ca ai nevoie de cineva sau de ceva din exterior ca sa te salveze?? Asteapta mult si bine.. Nu te salveaza nimeni. Toata lumea este ocupata cu propria viata, cu propriile ganduri…

Ce poti face? Buna intrebare! Constientizeaz-o! Sa o repetam . Ce poti face ca sa iti ordonezi gandurile? Ce poti face ca sa simti puterea interioara si sa incepi sa crezi ca tu poti obtine absolut tot ceea ce iti doresti?

Imi vine in minte povestea aceea cu broasca surda…parca broasca era..“Odata, vreo 10 broaste s-au hotarât sa se ia la întrecere: sa urce pâna în vârful unui turn. S-au adunat multi privitori sa vada isprava si pariau ca nu va reusi nicio broasca sa ajunga pâna sus. Iar broastele i-au auzit pe cei ce vorbeau. A început întrecerea si multe dintre “sportive” au renuntat dupa prima încercare nereusita. Doar o singura broasc? s-a straduit si a reusit sa urce pâna sus. ERA SURDA!”

Nu mai asculta parerile celorlalti despre tine. De unde stie cineva din exterior ce simti tu in interior, care sunt valorile tale, ce poti tu sa faci, prin cate ai trecut ? Exact. Nimeni nu te cunoaste mai bine ca tine. Ignora comentariile celorlalti care fac niste aprecieri nascute din frustrari…

Vreau ce are celalalt! Tipi si te oftici ca vecinul e mai fericit sau are ceea ce tu nu ai..Dar vecinul s-o fi intrebat mai, dar cum a procedat vecinul? Cum a obtinut ceea ce are? O fii primit asa din cer!? Vorba aceea pica “para malaiata in gura lui natafleata..!” Nuuuuu!! Vecinul a muncit ca sa ajunga unde este. Cum ? Intreaba-l!

Da. Nimeni nu te-a invatat si nimeni nu ti-a repetat cand erai mic ca exista solutii pentru orice. Nimeni nu te-a invatat cum sa fii puternic. Ai fost crescut fiind preocupat de parerea celorlalti, lumea din jur…Ce o sa zica?? Vai!! Vai!! Lumea stie cum sa fie puternica? Ti-a spus cineva parerea lumii pana acum, pe tema asta?

Daca ti-ai asculta parerea ta interioara ai stii si ai simtii ca tu deja esti puternic.Deja esti intelept. Deja ai pace in interiorul tau. Esti ceea ce cauti! Cauti parerea lumii, asta vei gasi. Cauti sa accesezi intelepciunea interioara? Asta vei gasi. Pacea, iubirea si prosperitatea incepe cu tine, nu cu lumea… Tu poti sa iti reprogramezi mintea subconstienta ca poti sa creezi pace si prosperitate in viata ta. Daca altii au putut, tu de ce nu ai putea? Intrebarea care vine, este.. : Oare vrei cu adevarat asta? Esti dispus sa renunti la lumea care iti valideaza viata, in prezent? Esti dispus sa schimbi ceea ce nu merge? Iti doresti cu adevarat asta? Sau este bine in zona de confort? Lasa!! lasa!! Las-o ca merge si asa!! Dar pana cand? Universul este in continua schimbare, viata nu sta pe loc ca sa te astepte pe tine…Dumnezeu nu isi opreste expansiunea pentru tine. Daca vrei sa mergi cu El , bine, daca nu, o vei lua in freza! Cum ? Prin experiente neplacute care te vor determina obligat fortat sa schimbi ceva la tine, la felul tau de a fi…

Cam atat pentru azi. Despre ce ti-am vorbit? Despre influenta negativa a parerilor altora despre tine, despre puterea din interiorul tau de a-ti schimba viata si a obtine lucrurile pe care ti le doresti. Tu poti asta! Incepe usor , usor sa crezi ca parerea ta despre tine insuti este cea mai importanta, imaginea ta de sine conteaza cu adevarat, nu ceea ce gandesc ceilalti despre tine. Tu ce crezi? Astepti sa afli cum esti tu, ascultand parerea frustrata a vecinului invidios, care este nemultumit de oricine si de orice? Care nu stie ca si el poate orice si ca succesul apare atunci cand tu admiri ceea ce sunt si au ceilalti? Admirand vei dobandi, cu invidia vei pierde… Stai linistit si eu am fost pe acolo, insa mi-am luat lectiile ca sa zic asa, si am constientizat ca nu sunt la intrecere cu nimeni si nimic. Experientele sufletului sunt personale…Pot sa ma bucur pentru fericirea celuilalt pentru ca stiu ca fericirea este o alegere posibila, ceas de ceas, clipa de clipa.

Sa ne fie de folos!

Cu drag,

Maria Ioan

Formator

Consilier Dezvoltare Personala

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.