Cap. 9 Colaborarea celor doi parinti

De ce este important ceea ce urmeaza sa iti prezint? Pentru ca iti voi oferi modalitati simple prin care sa gestionezi mai bine crizele de cuplu din timpul cresterii si educarii unui copil mic. Cine isi doreste sa se inteleaga mai bine cu partenerul de viata si in acesta perioada?

Ce contine concret acest minighid? Cateva  parghii prin care sa constientizezi motivul adevarat al discutiilor dintre parteneri si sa gasesti solutiile potrivite.

Cum poti beneficia de aceste informatii pretioase ? Primul pas este sa urmaresti blogul www.putereaiubirii.ro . In fiecare zi voi publica aici cate un capitol din minighid. Pasul numarul doi este sa vii la o sedinta de consiliere  individuala sau in grup.

Cum ar fi daca relatia ta de cuplu ar fi minunata si pasionala ca la inceput, chiar daca ai un copil mic de crescut acasa? Cum ar fi relatia ta cu sotul, daca ai invata din experienta si cunoasterea oferita de acest minighid? Ar fi fantastic sa va intelegeti ca doi indragostiti, din nou, nu-i asa?

Acum iti multumesc pentru atentie si te invit sa citesti capitolul numarul noua al minighidului:

Cum sa ai o relatie frumoasa si in primii ani de viata ai copilului.

Cu drag,

Maria

“Rolul covarsitor pentru avea o relatie frumoasa cu sotul si in primii ani de viata ai copilului ii revine mamei. De ce? Asa m-am intrebat si eu, crede-ma. De ce sa pice pe umerii mei aceasta responsabilitate uriasa? Pentru ca sunt femeie. Da. Femeile gandesc mai mult si pot lua in calcul mai multe aspecte privind armonia si evolutia familiei, si in acest sens pot sa-si asculte intuitia care va declansa gasirea parghiilor necesare pentru mentinerea unor relatii frumoase intre toti membrii familiei. Barbatii nu se gandesc la aceste lucruri pentru ca nu isi complica mintea cu toate… ei au multe momente in care nu se gandesc la absolut nimic… Femeia care este o buna mama isi invata si barbatul sa fie un tata bun. Comportamentul mamei infuenteaza comportamentul tatalui.

La un moment dat femeia oboseste de atatea ganduri si poate claca emotional; moment in care este necesar sa ceara ajutor extern de la un terapeut specializat care o poate ajuta sa gestioneze cu succes aceasta situatie dificila din viata unui cuplu. Este foarte important ca femeia-mama sa accepte situatia existenta, sa aiba o perspectiva pozitiva asupra lucrurilor ( daca nu o are sa si-o schimbe).  Este bine ca ambii parteneri sa stie si sa simta ca relatia dintre ei nu se bazeaza pe copil sau pe sex. Nu te tine impreuna sexul sau copilul. Legatura puternica dintre cei doi parinti este mentinuta de iubirea si comunicarea dintre sufletele acestora. Eventualele probleme aparute in viata cuplului, odata cu aparitia copilului, care le restructureaza relatia din temelii, apar pentru ca se declanseaza frustrarile interioare ale fiecarui parinte. Sunt cupluri la care se declanseaza suplimentar si frustrarile si nemultumirile dintre cei doi, situatie in care lupta pentru putere dintre cei doi parteneri este si mai mare.

Acum te intrebi ce au de impartit cei doi parteneri? Chiar copilul lor. Fiecare are propriul model educational preluat de la parintii sai. Fiecare are convingerea ferma ca modul lui de a educa copilul este cel mai bun  si “tine cu dintii de el”, cu riscul unor certuri cu partenerul de viata (chiar daca exista iubire intre cei doi), considerand ca el stie ceea ce este mai bine pentru copil. Copilul este mai rau afectat cand cei doi nu se inteleg asupra modalitatii de educatie a copilului, decat daca si-ar da voie pe rand sa il educe fiecare asa cum stie mai bine.”

This entry was posted in Relatii. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.