Cap. 8 Care sunt avantajele ce vor aparea

De ce este important ceea ce urmeaza sa iti prezint? Pentru ca iti voi oferi modalitati simple prin care sa gestionezi mai bine crizele de cuplu din timpul cresterii si educarii unui copil mic. Cine isi doreste sa se inteleaga mai bine cu partenerul de viata si in acesta perioada?

Ce contine concret acest minighid? Cateva  parghii prin care sa constientizezi motivul adevarat al discutiilor dintre parteneri si sa gasesti solutiile potrivite.

Cum poti beneficia de aceste informatii pretioase ? Primul pas este sa urmaresti blogul www.putereaiubirii.ro . In fiecare zi voi publica aici cate un capitol din minighid. Pasul numarul doi este sa vii la o sedinta de consiliere  individuala sau in grup.

Cum ar fi daca relatia ta de cuplu ar fi minunata si pasionala ca la inceput, chiar daca ai un copil mic de crescut acasa? Cum ar fi relatia ta cu sotul, daca ai invata din experienta si cunoasterea oferita de acest minighid? Ar fi fantastic sa va intelegeti ca doi indragostiti, din nou, nu-i asa?

Acum iti multumesc pentru atentie si te invit sa citesti capitolul numarul opt al minighidului:

Cum sa ai o relatie frumoasa si in primii ani de viata ai copilului.

Cu drag,

Maria

“Este minunat sa intelegi care sunt avantajele de a fi un cuplu de familie care isi gestioneaza cu succes etapele vietii impreuna. Orice s-ar intampla, este spre binele tuturor ca relatia dintre mama si tata sa functioneze. Armonia si fericirea factorilor decisivi din familie imbraca totul intr-o aura de liniste si pace. Este foarte importanta comunicarea adevarata dintre cei doi parinti. De asemenea, este vitala intelegerea partenerului, asa cum este el cateodata cu starile lui cu tot. De avantajele trecerii cu bine peste aceasta situatie temporara, care nu va mai conta peste cativa ani, vor beneficia toti membrii familiei, atat parintii cat si copiii. Astfel, parintii isi vor vindeca propriile rani interioare si vor creste odata cu copiii. Copiii se vor dezvolta armonios, vor deveni puternici si echilibrati mental si emotional. Parintii vor oferi societatii niste fiinte importante, cu un impact social imens, care vor schimba lumea prin exemplul lor personal.

Copiii nostri sunt niste oglinzi perfecte ale starilor noastre emotionale interioare pe care nu le constientizam sau ne prea le bagam in seama pentru ca nu ne plac si nu prea le acceptam. Sa iti dau un exemplu concret: baietelul meu de aproape doi ani se da cu capul de usa sau de orice obiect din casa in situatia in care eu vreau sa merg la bucatarie si inchid usa dupa mine pentru ca el sa nu vina. Fara sa constientizez prin acest gest minor, il resping, iar el isi manifesta furia si se loveste singur. Eu sunt frustrata pentru ca timpul meu liber pentru citit, timpul cu partenerul pentu calatorii este limitat din cauza aparitiei baietelului nostru.

In urma unei terapii psihologice, mi-am dat seama ca eu nu mi-am dorit in totalitate cel de-al doilea copil si nici pe primul. Am recunoscut ca nu mi-a placut niciodata rolul de mama, deoarece, modelul de maternitate mostenit de la mama si bunica din partea mamei a fost unul rece, fara mangaieri, fara joaca etc. Mai mult, la un an de zile mama si cu tata m-au lasat la bunica din partea mamei, care m-a crescut pana la sase ani. Cu alte cuvinte, mama m-a abandonat la un an de zile dupa ce m-a nascut… Eu, la doua luni dupa ce am nascut baietelul am participat la un curs de formator, care a durat cateva zile… Nu pare acelasi lucru insa, in esenta, eu am preluat tiparul mostenit de la arborele meu genealogic pe linie materna. Este adevarat ca mi-a fost foarte greu sa accept constient aceste lucruri, pentru care m-am simtit vinovata, insa, spre binele meu si al copiiilor mei, primul pas spre vindecare este acceptarea situatiei existente. Copiii mei sunt un dar de la Dumnezeu. Au venit pe pamant pentru ca eu sa imi vindec ranile copilariei. Ei oglindesc perfect starile emotionale ale copilului meu interior, care toata viata si-a dorit doar sa fie iubit si sa se simta in siguranta. Acelasi lucru vor si copiii mei de la mine, insa eu vreau sa “recuperez libertatea adolescentei”, dorinta acea necontrolata de a pleca hai-hui unde vrei, cand vrei…Iar ei cumva, imi ingradesc libertatea dorita…

Cele mai mari ajutoare pentru evolutia sufletului meu, sunt chiar aceste sufletele luminoase, copiii mei, care m-au ales sa le fiu mama, pentru a ma ajuta sa imi vindec copilul interior. Sunt atat de norocoasa sa fiu atat de iubita….

       Cu sprijinul copiiilor mei voi putea sa schimb mostenirea genetica a generatiilor trecute si sa contribuim impreuna la crearea unei noi generatii de oameni iubiti, impliniti si puternici. Avantajele depasesc limitele unei singure familii, avantajele se transmit tuturor generatiilor viitoare…Si tu poti sa schimbi mostenirea pe care o vei transmite mai departe.”

This entry was posted in Relatii. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.